EVENTE

 

 
 

 
 

 

Një falenderim i veçantë për delegacionin e mjeshtërve nga Manastiri Shaolin i Kinës, për vizitën dhe seminarin e parë të datës 25 maj të mbajtur në Tiranë, për studentët të Shaolin Kung Fu – Albanian Acdemy.

 

 

Shaolin Kung Fu Albanian Academy në bashkëpunim me Ambasadën Gjermane ka organizuar eventin e tretë motivues për të rinjtë në datat 30 dhe 31 maj në Korçë.
Teknikat e Kung Fu-së dhe bisedat motivuese i kanë forcuar të rinjtë të besojnë në veten e tyre dhe të kenë respekt për të tjerët, natyrën dhe shoqërinë. Në veçanti, vajzat u fuqizuan me teknika dhe strategji vetëmbrojtëse kundër bullizmit dhe diskriminimit.
Në fund të aktivitetit, mjeshtri i Kung Fu-së dhe ekipi i tij zhvilluan disa gara për të testuar aftësi të ndryshme të të rinjve si: reflekset, rezistencën dhe shkathtësinë. Fituesit e garave të ndryshme morën medalje dhe çmime të tjera. Fituesi i parë përfitoi një anëtarësim gjysmë-vjeçar falas në një shkollë sportive në Korçë për të nxitur aktivitetin e mëtejshëm sportiv.

 

 

 

 

Hapja dhe aktivitetet motivuese të Akademisë së bashku me Ambasadën Gjermane për fuqizimin mendor dhe fizik të të rinjve u zhvilluan në Berat në datat 27 dhe 28 Prill. Morën pjesë rreth 70 djem dhe vajza nga 14 deri në 18 vjeç nga 9 shkolla të Beratit.

 

 

 

Aktiviteti i dytë motivues i Akademisë së bashku me Ambasadën Gjermane për fuqizimin mendor dhe fizik të të rinjve në Pogradec në datat 11 dhe 12 maj me rreth 100 pjesëmarrës.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambasada Gjermane në Tiranë dhe Shaolin Kung Fu Albanian Academy janë krenarë të mbështesin një projekt të jashtëzakonshëm që u jep krahë të rinjve në mbarë Shqipërinë për të sjellë ngjarje unike motivuese në Shkodër, Korçë, Berat, Pogradec dhe Tropojë.
Eventet forcojnë mirëqenien fizike dhe forcën mendore, mësojnë taktika të rëndësishme vetëmbrojtje dhe ndihmojnë vajzat në veçanti për t’u mbrojtur kundër bullizmit, dhunës dhe diskriminimit gjinor. Sporti nuk është thjesht një aktivitet, por një filozofi e jetës.
Së bashku me Ambasadën Gjermane të financuar nga qeveria gjermane ne vendosëm me këto evente një shembull për barazi dhe respekt.

 

 

 

 

 

Pjesëmarrës të Akademisë si përfaqësues për Shqipërinë të Shaolin European Competition Cup 2023, Nëntor 2023, në Venecia, Itali.

 

 

 

 

 

 

Studentet të Akademisë me përfaqësues nga Tempulli Shaolin i Vjenës në Javën e
Kulturës Kineze, Shtator 2023.

 

 

 

 

Mjeshtër Kola me studentët e Shaolin Kung Fu Albanian Academy së bashku me presidentin edhe kampionët e Federatës Kombëtare Kineze Wushu, Korrik 2023. 

 

 

 

 

 

Mjeshter Kola si folës kryesor në një aktivitet me të rinjt, Korrik 2023.

 

 

 

 

Shfaqja vjetore demonstruese Shaolin Kung Fu Albanian Academy, Korrik 2023.